Ékszer használati útmutató

Gratulálunk döntéséhez, hogy ékszerét a Gold House Kft üzletében – web áruházában vásárolta.

Hogy sokáig élvezhesse azt az érzést, amit ékszere viselésével átérez, az alábbi tanácsokkal, hívjuk fel figyelmét az ékszere minőségének megőrzésére.

Az arany és az ezüst rendkívül jól nyújtható. Így, viszonylag kevés anyag felhasználásával, látványos, súlyánál jóval többet mutató ékszer készíthető belőle. Azonban, súlyánál fogva a könnyű, vékony anyagból készült ékszer kevésbé bírja a hirtelen fellépő erős fizikai behatást. Ezért ügyeljünk, nehogy beakadjon valahová, vagy nyomással megsértsük.  Ha már beakadt, óvatosan próbáljuk leszedni, semmiképpen ne feszítsük, vagy rángassuk az ékszert, mert könnyen deformálódik, vagy szakad, és nem biztos, hogy az adott ékszer látható nyom nélkül javítható. Ez főleg láncokra és üreges ékszerekre vonatkozik.

Az arany kémiai behatásokkal szemben viszonylag ellenálló. Azonban az arany is, de főleg az  ezüst, gyógyvíz, kövekben illesós víz, parfümök, stb. hatására elszíneződést és akár különböző károsodást is okozhatnak az ékszerben, kövekben illetve gyöngyben. Ezeket az elszíneződéseket, szakember segítségével legtöbb esetben eltávolíthatjuk, de nem mindig lehet visszaállítani eredeti állapotra. Ha igen, akkor külön galván (aranyozás, ezüstözés, ródiumozás, stb.) kezelés vehetünk igénybe. Ezért, ajánlatos, az ilyen hatást kiváltó kozmetikumok, gyógyfürdők stb. érintkezésének elkerülése, illetve az ékszert vegyük le, mielőtt ilyen helyzetbe kerülne.

Az ékszere tisztítására, használhat, az erre a célra speciálisan készített arany, ezüst vagy gyöngytisztító folyadékot, amelyet üzletünkben is megvásárolhat.

A mai gyártási technológiákkal, a felületi megmunkálásban, aranyozással, ezüstözéssel, és különböző színű ródiumozással olyan effektus érhető el, hogy az embernek úgy tűnik, hogy az több színű anyagból készült. Az ékszer használatából eredően, ezek a színek lekophatnak, és az ékszer elveszíti azt az effektust amely a vásárlásnál jelen volt. Ékszerjavításnál is elvesznek ezek a színek, és ezt nem minden esetben tudják a szakemberek „újjá varázsolni”.

Köves illetve üreges ékszereket, ajánlatos mosakodás előtt levenni, mert a szappan és egyéb tisztítószerek a foglalatba, illetve az üregekbe kerülve, csökkentik az ékkövek csillogását, a gyöngy színét.

A nem tömör szemekből álló, lapos (lemez) láncok, karláncok csak egy bizonyos szintig hajlékonyak. Onnan tovább hajlítva, megtörhetnek. Ezért, alvás előtt ajánlatos levenni.

A vékony, illetve lemezből készült láncokra, nem ajánlatos nagyobb súlyú medált rakni, mert az deformálhatja a láncot. Ilyenkor a lánc kapcsába ajánlatos a medált a lánc kapcsába akasztani.

Ezek jelenségekre nem vállalunk garanciát!

Ékszerei javításával bizalommal forduljon hozzánk!

Kívánjuk, hogy e-rövid tájékoztató segítségével, sokáig és örömmel használja nálunk vásárolt ékszereit!

Szolgáltatások:

     * Ékszerjavítás

  • Ékszerkészítés hozott anyagból
  • Gyöngyfűzés
  • Tört arany és tört ezüst fevásárlása

                                

Webáruház készítés