Felmerült kérdések

  • HOGYAN TÁROLJUK AZ ÉKSZERT?

Használat után, óvatosan vegyük le testrészünkről. Ajánlatos áttörölni egy arra (aranyra, ezüstre, gyöngyre) megfelelő puha, ékszertisztító kendővel. Óvatosan helyezzük egy kemény falú, de belülről puha (bársony, flokk, frotir,stb) anyaggal bevont dobozba. Célszerű, hogy az ékszerek ne érintkezzenek egymáshoz, mert ezáltal védjük az egymásra ható karcolásoktól. Ezért, be is tehetjük őket külön dobozkába, de akár becsomagoljuk őket

 puha papír zsebkendőbe.

Az ékszer erős fényre, nedves helyen, „oxidálódhat”. Ezért száraz helyen ajánlatos őrizni.

És, természetesen a legjobb, ha nem tartja otthon a lakásában, hanem akár egy banknál bérelt trezorban. Ha mégis otthon mellett dönt (hogy kéznél legyen), ajánlatos egy házitrezorban őrizni.

Még egy fontos tanács: érdemes ékszereit lefényképezni, adatokat eltárolni, és valamelyik biztosító társaságnál biztosítást kötni!

 

  • HOGYAN TISZTÍTJUK AZ ÉKSZERT?

Először is arra ügyeljünk, hogy az ékszerét minél kevesebb szennyeződés érje. A szennyeződés, azonban elkerülhetetlen, hiszen a levegőben levő por, levegőszennyeződés, és a mindennapi kozmetikai szerek használata, valamint a gyógyvizekben található vegyi anyagok, jelentősen elszínesíthetik, torzíthatják az arany illetve ezüst ékszere színét, fényességét. Ugyan ez vonatkozik az ékszerben levő szintetikus, üveg, illetve ásványi-drága kövekre is.

Ezért, mindenképpen azt javasoljuk, hogy ékszerei tisztítását bízza szakemberre, mert az nemcsak hogy szakszerűen végzi el a tisztítást, hanem fel is újítja ékszerét (amennyiben nincs „tönkre” téve).

Házilag is elvégezheti ékszere tisztítását, az arra külön kifejlesztett ékszertisztító folyadékokkal, illetve ékszertisztító - puha - kendővel, amelyet ékszerüzletünkben is megvásárolhat.

Webáruház készítés